Да, легко)
С меня рецепт, с тебя харчо).
ЗЫ: по-ходу, харчо - это грузинская кухня, если что).
Так что с тем же успехом я мог бы написать на армянском рецепт утки по-пекински...
գառան կրծքվամիս - 1 կգ
բրինձ - 150 գ
փոքր գազար - 1 հատ.
հասած լոլիկ միջին - 6 հատ.
խոշոր սոխ - 2 հատ.
սխտոր - 6-7 հատ .
համեմ - 1 մեծ փունջ
խնձորի քացախ - 1 թեյի գդալ
հալված յուղ - 1 լիտր.
կորիանդրի սերմ - 2 թեյի գդալ .
կարմիր պղպեղ - 0.5 թեյի գդալ .
սեւ պղպեղ - 3-4 հատ
աղ
Ինչպես եփել գառան Խարչո ապուր :
1. Գառան միսը նրբորեն մաքրում ենք. Կտրում այնպես, որ ամեն մի կտորին հասնի երկու կողիկներ:
2. Կտրատում ենք սոխը բարակ օղակներով: Ապա դրանք մանրացնում ենք համեմի տերևների հետ:
3. Սեւ պղպեղը, կարմիր պղպեղը աղը եւ սերմերը տրորում ենք:
4. Հաստ տակով կաթսաի մեջ հալացնում եմք յուղը, այնուհետ, տապակում ենք 10 րոպե մսի կտորները: Ավելացնում ենք մի քանի կաթիլ քացախ, մանրեցված սոխը, և համեմունքների խառնորդը: Թողնում ենք, որ այդ ամենը պատրաստվի մոտ 2-3 րոպե:
5. Մանր կտրտում ենք լոլիկը, և մնացած համեմը: Ավելացնում ենք ճաշին: Լավ խառնում ենք, և թողնում, որ եռա: Եռալուց հետո ավելացնում ենք ևս 2 լիտր եռման ձուր և սպասում ենք 1 ժամ:
6. Ընթացքում եփում ենք բրինձը /առանձին/, և ավելացնում ճաշին: Մի քիչ հետո, հենց որ բրինձը փափկի, ավելացնում ենք սխտորը և համեմի տերևները, և թողնում կափարիչի տակ ևս 10 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Վայ, հորս արև, էս ինչով եմ ես զբաղված...
Черт!!! Чуть не забыл!!!
Это сообщение отредактировал Яль - 31.03.2014 - 19:09