а вот версия самого Марта Кууса -
http://www.elu24.ee/?id=153463берем переводчик гугла и переводим статью с эстонского на русский или английский
Кривой перевод через переводчик. Однако эстонец выражался очень яркими словами.Могу кое-что перевести.
Vahetult enne politsei saabumist tulid minu juurde kaks musta ja väitsid, et on Somaaliast ning lubasid selle teo eest mul kõri läbi lõigata, auto põlema panna ja et ma ei lahku kunagi Soomest. Saatsin nad p...se!
Пока ждал приезда полиции, ко мне подошли 2 черных, сказали что они из Сомали, бла бла бла, что подожгут мою машину и что я никогда не покину Финляндию. Я их послал в жопу.
Politseinikud tulid minu juurde, tutvustasid end ja palusid dokumente. Andsin passi, mida mulle tagasi ei antud. Küsiti minult turuluba, mida mul muidugi polnud. Küsisin, et milles seisneb minu rikkumine ja kui suur on trahv - sanktsioon selle eest. Seda muidugi mulle ei öeldud, vaid saadeti v...u!
Полицай подошли ко мне, представились и попросили документы. Я дал паспорт, который мне не вернули. Спросили у меня разрешение, которого у меня естественно не было. Я спросил какой характер моего нарушения и какого размера штраф - наказание за это. Это они мне конечно же не сказали, но все равно были посланы в пизду.
Mul oli eemal üks sõber, kes tõlkis politseinikele minu seisukohti, kus juhtisin veel kord tähelepanu pettustele, vale päritoluga müügile, korruptsioonile. Kogu aeg nõudsin politseilt soome advokaati, mille peale saadeti mind jälle v...u!
У меня был один друг который перевел полицаям моё "мнение?" согласно которому я обратил внимание на мошенничество, коррупцию. Я все время настаивал полицию на финского адвоката, после чего меня послали в пизду!
Короче муторно все это переводить, перевел наиболее яркие моменты.